Kore Kozmetik ürünlerinde Korona virüs var mı?

Korendy'de satılan ürünler nerede üretiliyor?

Bütün Korendy ürünleri Güney Kore'de üretilir ve buradan ithal edilir.

Ürünler bize nereden geliyor?

Korendy bütün ürünleri Kore'den ithal eder, Türkiye deposunda saklar ve sonra Türkiye içinden gönderir.

Eksik stoklar ne zaman yenilenir?

Bu sıralar sadece Çin'de değil, maalesef bütün dünyada ürün tedarik zincirinde aksamalar meydana geldi. Dolayısıyla bazı ürünlerin ne zaman geleceğini ve yenileneceğini kestiremiyoruz. Eğer bir aksilik çıkmazsa By Wishtrend, Klairs, I'm From markalı ürünlerin bu ay sonunda gelmesini bekliyoruz. Maalesef heyecanla beklediğiniz By Wishtrend Vitamin C21.5 Serum ve Krem için şu an bir tarih veremiyoruz. 

Kalan markaların da Nisan başı ya da ortasında gelmesini bekliyoruz.

Yeni gelen stoklarda virüs olur mu?

Kore'den yeni stoklar gelse bile virüs taşıma ihtimali yoktur. Korendy ürünleri önce topluca Güney Kore'den ithal eder. İthalat süreci (sipariş verme, paletleme, depolama, kargolama, gümrükleme ve Türkiye deposuna ulaştırma) yaklaşık 15 gün sürer. Sonra Türkiye deposundan sizlere gönderilir. Bu uzun süreçte Güney Kore'den size bir virüs ulaşma ihtimali yoktur.

Hatta virüsün ana kaynağı olan Çin'den gelse bile bir sorun yoktur. Bu konuda en üst düzeyde yetkili olan Dünya Sağlık Örgütü'nün resmi açıklaması aşağıdaki gibidir: 

Soru: Çin'den bir mektup veya paket almak güvenli mi?  (Tekrar hatırlatalım, Korendy ürünleri sadece Güney Kore'de üretilir ve buradan ithal edilir)  
Cevap: Evet, güvenlidir. Çin'den paket alan kişilere 2019-nCoV bulaşma yapma riski yoktur. Önceki analizlerden, korona virüslerin mektuplar veya paketler gibi nesnelerde uzun süre hayatta kalmadığını biliyoruz. 

Kaynak: Dünya Sağlık Örgütü Resmi Facebook Sayfası ( Bakınız)

Kore Kozmetik ürünlerine üretim aşamasında virüs bulaşır mı?

Koronavirus insanlar arasında öksürük, hapşırma ve el sıkışma yoluyla yayılır. Fakat Güney Kore'de kozmetik üretimi kapalı ve tıbbi derecede hijyenik ortamlarda insan ya da hayvan teması olmadan yapılır. Ayrıca virüsün paket taşımacılığıyla bulaşması mümkün değildir (Kaynak: Dünya Sağlık örgütü).  Bu yüzden kozmetik  ürünlerle virüs taşınma ihtimali yoktur. 

Üretim tesisini yöneten teknisyenler her zaman maskeli ve korunaklı kıyafetlerle süreci yönetir. Ürünler üretildikten sonra yine elle taşıma olmaz, paletler makinelerle depolara taşınır ve ithal edilir. Bu insan teması olmayan süreçlerde virüs ya da başka bir mikrobik madde bulaşması söz konusu değildir. 

Her ne kadar Kore'de belli sayıda vaka olmuş olsa da virüs bulaşan kişilerin uzak ya da yakından kozmetik üretim ya da taşıma sürecinde rol alma gibi bir durumları söz konusu değildir.

Sonuç olarak, Kore'den gelen kozmetik paketlerinde virüs taşınma ihtimali yoktur.

Güney Kore Koronavirus'ten korunmak için neler yapıyor?

Güney Kore salgın vakalarda dünyanın en titiz ülkelerden biridir. Örneğin;    

  • Güney Kore, MERS Virüsü vakasından beri istisnasız, havalimanından ülkeye giriş yapan herkesi özel kameralarla kontrol eder ve girişine izin verir. 
  • Koronavirüs bulaşan insanlar gönüllü olarak hastaneye gider, devlet tarafından takip edilir ve virüs bulaşan insanların gitmiş olduğu mekanlar kapatılır, dezenfekte edilir ve halka mobil mesajlarla uyarı olarak gönderilir, böylece diğer insanların aynı mekanlara gitmesi engellenmiş olur. 
  • Şuan Kore hükümeti virüsün yayılmaması için titizlikle çalışıyor, bütün okul ve toplu merkezleri geçici süreyle kapatılmasını teşvik ediyor. 
  • Ayrıca neredeyse bütün kapalı toplu mekanları dezenfekte ediyor. 
  • Hatta karaborsaya düşmemesi için devlet olarak çok ucuz ama kaliteli koruyucu maskeler üretiyor. 
Şuan korona virüs mücadelesi başarılı bir şekilde devam ettiği için Kore'de ölüm vakası çok düşük olmakla birlikte, yeni hastalık vakası günden güne hızlı bir şekilde düşmektedir.
Sevgilerle 
Korendy
Bu sayfa size yardımcı oldu mu? Geri bildirimin için teşekkürler Geri bildiriminizi gönderirken bir sorun oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Hala yardıma ihtiyacın mı var? Bize Yaz Bize Yaz