İptal ve İade Şartları (Legal)

29188 numaralı Resmî Gazete'de yayımlanan MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ ( Resmî Gazete linki) kapsamında iade haklarınız aşağıdaki gibidir:

MADDE 9 – (1) Tüketici, on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

"İlk 14 gün içinde ambalajı veya jelatini kesinlikle açılmamış, varsa emniyet bandı kapalı halde, tahrif edilmemiş, paketi hasar görmemiş, tüm aksesuarlarıyla birlikte, kullanılmamış veya tekrar satılabilirliği bozulmamış olan ürünler koşulsuz iade edilebilir. Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ilişkin sözleşmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar. Ancak tüketici, sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir."


İade cayma hakkı hangi durumlarda kabul edilmez?


MADDE 15 – (1) Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz:

"ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler." cayma hakkını kullanamaz.

Bu yönetmeliğe göre kozmetik ürünlerde alerjik durum iadesi gibi bir hak söz konusu değildir. Her kozmetik ürünün alerji yapma ihtimali olduğu için, tüketicinin bunu göz önünde bulundurması gerekir. Özellikle çok hassas cilde sahip tüketicilerin yeni bir ürünü satın almadan önce varsa test boyunu sipariş edip denemeleri şiddetle tavsiye edilir.

Cayma hakkı şartlarını taşımayan ürünlerin kargo geri iade ücretini kim öder?

Eğer bize iade gönderdiğiniz ürün cayma hakkı şartlarını taşımıyorsa (ör. ambalajı veya koruma bandı açılmış ürünler varsa), kargo masrafları tamamen sizin tarafınızdan karşılanmalıdır. Bunun için Yurtiçi Kargo ile kurye gönderip açılmış ürününüzü geri aldırabilirsiniz.


Alerji veya keyfi cayma iade durumu

Tüketici haklarında kozmetik ürünlerin alerji oluşturması durumunda veya ürünleri kullandıktan sonra beğenilmemesi, fayda görülmediğine inanılması gibi durumlarında iade hakkı bulunmamaktadır. Dolayısıyla Korendy olarak bu gibi durumlarda iade kabul etmemekteyiz.

Eğer cildiniz hassas ve/ya problemli ise öncelikle  tester ya da mini boy ürün siparişi veriniz. Şirketimiz en geniş yelpazede tester ve mini boy ürün çeşidi sunmaktadır. Böylece daha az harcayarak ürünleri test edebilirsiniz. Alternatif olarak cilt bakım doktorunuza danışarak ürün siparişi verebilirsiniz.

Hasarlı ürün iadesi

Ürünlerin kargodan teslim aşamasında kontrol edilmesi ve hasar tespit edilmesi durumunda, mutlaka kargo personeli nezaretinde hasar tutanağı tutulması gerekmektedir.  Kargodan teslim alındıktan sonra ürünün hasarlı olduğu konusunda yapılan müracaatlarda iyi niyet çerçevesinde işlem yapılır.  Ancak müşterilerimizin anlayış göstermesi gerekir ki, bu durumlarda çok sık suiistimal yaşanmaktadır. Bu nedenle lütfen mutlak suretle, kargo paketlerinizi kontrol ederek teslim alınız. 
**Tutanak tutulmamış hasarlı ürünler iade alınmamaktadır.

Eksik ürün telafisi

Firmamız tüm paketleme ve sevkiyat işlemlerini dijital görüntüleme sistemleri ile kayıt altına almaktadır. Sipariş içeriğinin eksik çıktığı iddia edildiğinde, firmamızın paketleme bölümü görüntü kayıtları incelenir, eksik gönderilen ürün tespit edildiğinde derhal müşteriye iletilir. Fakat eksik ürün bildirimini teslim aldıktan sonra en geç 15 gün içinde yapılması gerekmektedir. İtiraz edilmediği takdirde ürünlerin eksiksiz olarak teslim alındığı kabul edilir.

Kusurlu ürün garantisi

Ürün tesliminden sonra ilk 30 gün içinde, ürünün teknik aksamında bir bozulma veya ürünün dokusunda beklenmedik bir bozulma olursa, iyi niyet çerçevesinde firmamız inceleme başlatır ve gerekiyorsa ürün değişimi yapar. Bu durumda para iadesi yapılmaz. 30 günlük garanti süresi ürünü teslim alır almaz başlar. Firmamız ürünü teslim aldığınız tarihi kullanmaya başlama tarihi olarak kabul eder.


İade süreci nasıl başlar?

İade işlemi için lütfen destek ekibimizle irtibata geçiniz (destek@korendy.com.tr). İade edilen ürünün tarafımıza ulaşması ile birlikte, ürünün iade şartlarına uygunluğu kontrol edilerek, iade süreci başlatılır. Para iadesi talep ettiyseniz ürün bedeli, iade ettiğiniz ürün depoya ulaştığı andan itibaren, ürünün iade şartlarına uygunluğu kontrol edildikten sonra, 5 (beş) gün içinde tarafımızdan sizin banka hesabınıza yatırılır. Bankanıza bağlı olarak 10 iş günü içerisinde de ürün bedeli "artı bakiye" olarak kredi kartına yansıtılır. Bu süreç tamamen bankanıza bağlıdır ve Korendy'nin bankanıza müdahale etme hakkı yoktur.


Siparişi iptal edince indirim kodum ya da puanlarım geri yüklenir mi? 

Maalesef hayır. K-Puan indirim kodu tek kullanımlıktır. Sipariş iptal edilince tekrar kullanılamaz ya da puan geri yüklenemez.


Setli Ürünlerde İade Koşulları

3 al 2 öde gibi %100 indirim sağlayan setli kampanyalarda kısmi iade olması durumunda, kampanya şartları ortadan kalkar ve promosyonlu ürünler normal satış fiyatı üzerinden hesaplanır, iade tutarı buna göre belirlenir. Ör. 1. ürün 400TL, 2. ürün 600TL ve 3. ürün de 300TL değerinde promosyonlu ve bedava olsun. Bu alışverişte müşterimiz toplam 1000TL ödeme yapar. Ör. 400TL değerinde 1. ürünü iade yapmak isterse kampanya şartları ortadan kalkar; alışveriş tutarı 600+300=900TL olarak yeniden hesaplanır, yalnızca 100TL iade yapılır.

2 al, 2.sinde %50 gibi kısmi indirimli kampanyalarda iade olması durumunda, kampanya şartları ortadan kalkar ve promosyonlu ürünler normal satış fiyatı üzerinden hesaplanır, iade tutarı buna göre belirlenir. Ör. 1. ürün 400TL, 2. ürün 200TL ve %50 indirim olsun. Bu alışverişte müşterimiz toplam 400+100=500TL ödeme yapar. Eğer 400TL değerinde 1. ürünü iade yapmak isterse kampanya şartları ortadan kalkar; ilk alışverişteki %50 (100TL) indirim tutarı iade edilmez. Toplam iade edilecek para tutarı 300TL olarak hesaplanır.

Bu sayfa size yardımcı oldu mu? Geri bildirimin için teşekkürler Geri bildiriminizi gönderirken bir sorun oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Hala yardıma ihtiyacın mı var? Bize Yaz Bize Yaz