Siparişimi nasıl iade ederim?

1. Paketlenmeden önce iptal talepleri

Siparişler paketlendikten sonra size ayrıca bir email gönderilir. 

Siparişler henüz paketlenmediyse Korendy destek ekibi (destek@korendy.com.tr) ile iletişime geçerek direkt iptal talebinde bulunabilirsiniz. İptal işleme alındıktan sonra 1-10 gün içinde alışveriş yapılan karta otomatik iade yapılır. 

Not: İptal talebi ile destek ekibinin aksiyon alması (mesai saatleri boyunca) birkaç saati bulabilir. Bu süre boyunca depo ekibinin sipariş paketleme ihtimali vardır. Bu durumda siparişiniz direkt iptal edilemez.

2. Paketlemeden sonra iptal talepleri

Siparişler paketlendikten sonra kargo merkezine doğru yola çıktığı için direkt iptal edilemez, bunun yerine kargo size ulaştığında iade yapılarak iptal edilir. İptal etmek için aşağıdaki adımlardan birini takip ediniz;

3. Teslimat sırasında iptal talepleri

Kargo kapıya gelince (hiç açılmamış paketi) kurye personeline iade etmek istediğinizi belirtebilirsiniz. İade depomuza teslim edilip depo ekibimiz tarafından inceleme yapıldıktan sonra iptal ve para iade işlemleri başlatılır. İptal işleme alındıktan sonra 1-10 gün içinde alışveriş yapılan karta otomatik iade yapılır. 

4. Teslimattan sonra iptal talepleri

Önemli: Kargonuz size teslim edildikten sonra 14 gün geçti ise iade talebiniz kabul edilmeyecektir. Henüz 14 gün geçmediyse aşağıdaki şartlara ve adımlara göre iade yapabilirsiniz:

4.1. Kargo paketi açılmadıysa

Kargo şubesine giderek 14 gün içinde aşağıdaki bilgileri kullanarak iadenizi teslim edebilirsiniz:

  • Alıcı: Korendy Kozmetik ve Tic. A.Ş.
  • Yurtiçi Kargo kodu: 934 439 262 (Alıcı Kodu)
  • Kargo şubesinden kargonuzu teslim ettiğinize dair bir belge veya kağıt alın. Aksi taktirde kargonuz kaybolursa hiçbir kanıtınız olmayacaktır.

4.2. Kargo paketi veya sipariş kutusu açıldıysa

Adım 1. Korendy tarafından size email gönderilmiş resmi e-faturanın çıktısı alın. Eğer email faturaya ulaşamazsanız önce spam kutusunu kontrol edin, yine de yoksa Korendy destek ekibinden talep edebilirsiniz (Talep için sipariş emailine veya destek@korendy.com.tr emailine yazabilirsiniz)

Adım 2. Faturanın en alt kısmındaki bulunan iade bölümünü örnek linkteki gibi doldurun: 

Eğer çıktı alma imkanınız yoksa, boş bir kağıda aşağıdakileri yazın:

  • Sipariş numarası
  • Ürün adet, isim ve hacim bilgisi
  • Ad soyad, adres ve imza

Adım 3. Siparişi hasar görmeyecek şekilde paketleyin.

Adım 4. Kargo şubesine giderek 14 gün içinde aşağıdaki bilgileri kullanarak iadenizi teslim edin:

  • Alıcı: Korendy Kozmetik ve Tic. A. Ş.
  • Yurtiçi Kargo kodu: 934 439 262 (Alıcı Kodu)
  • Kargo şubesinden kargonuzu teslim ettiğinize dair bir belge veya kağıt alın. Aksi taktirde kargonuz kaybolursa hiçbir kanıtınız olmayacaktır.

Adım 5. İadeniz depomuza teslim edilip depo ekibimiz tarafından inceleme yapıldıktan sonra iptal ve para iade işlemleri başlatılır.

İADE KOŞULLARI Ürünü  teslim aldıktan sonra 14 (ondört) gün içerisinde talep edebilirsiniz. 14 günü aşan  ürün iadesi talebi kabul edilmez. İade edilen siparişlerdeki indirim kodu iptal olur. Ürünü orijinal ürün paketinde geri göndermeniz gerekir. (Hasarlı, kırık veya kusurlu teslim edilen ürünler hariç) Çeşitli nedenlerden dolayı açılan ya da açılma emaresi olan ürün iadeleri kabul edilmez.

Ürünü teslim alan depo ekibi, ürünlerde kullanma, koruma bandında, etiketinde açılma veya pakette yıpranmaya dair bir emare görmesi durumunda iadeyi kabul etmez, ürünü karşı ödemeli olarak müşteriye geri gönderir. Bu durumda müşteri geri gönderim ücretini teslim alırken öder.

PARA İADESİ: İade alındıktan sonra, gelen ürünler önce incelenir ve iade şartlarına uygunsa, sipariş ya da ürünler için iade işlemleri başlatılır. Korendy, kartınıza iade işlemi başladıktan sonra, bankanızın işlem hızına bağlı olarak 7-30 gün içinde ücret kartınıza iade edilir)Eğer tek kullanımlık sanal kart ile alışveriş yaptıysanız veya alışverişten sonra kartınızı iptal ettiyseniz iade süreçlerinde problemler yaşayabilirsiniz. 

Siparişi iptal edince indirim kodum ya da puanlarım geri yüklenir mi?

Maalesef hayır. K-Puan indirim kodu tek kullanımlıktır. Sipariş iptal edilince tekrar kullanılamaz ya da puan geri yüklenmez.


Setli Ürünlerde İade Koşulları

3 al 2 öde gibi %100 indirim sağlayan setli kampanyalarda kısmi iade olması durumunda, kampanya şartları ortadan kalkar ve promosyonlu ürünler normal satış fiyatı üzerinden hesaplanır, iade tutarı buna göre belirlenir. Ör. 1. ürün 400TL, 2. ürün 600TL ve 3. ürün de 300TL değerinde promosyonlu ve bedava olsun. Bu alışverişte müşterimiz toplam 1000TL ödeme yapar. Ör. 400TL değerinde 1. ürünü iade yapmak isterse kampanya şartları ortadan kalkar; alışveriş tutarı 600+300=900TL olarak yeniden hesaplanır, yalnızca 100TL iade yapılır.

2 al, 2.sinde %50 gibi kısmi indirimli kampanyalarda iade olması durumunda, kampanya şartları ortadan kalkar ve promosyonlu ürünler normal satış fiyatı üzerinden hesaplanır, iade tutarı buna göre belirlenir. Ör. 1. ürün 400TL, 2. ürün 200TL ve %50 indirim olsun. Bu alışverişte müşterimiz toplam 400+100=500TL ödeme yapar. Eğer 400TL değerinde 1. ürünü iade yapmak isterse kampanya şartları ortadan kalkar; ilk alışverişteki %50 (100TL) indirim tutarı iade edilmez. Toplam iade edilecek para tutarı 300TL olarak hesaplanır.

Bu sayfa size yardımcı oldu mu? Geri bildirimin için teşekkürler Geri bildiriminizi gönderirken bir sorun oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Hala yardıma ihtiyacın mı var? Bize Yaz Bize Yaz