Satış yaptığınız bir ürünü ÜTS'de bulamadım. Ürünler sahte mi?

Ürünlerin ÜTS'ye kayıtlı olması orijinal olduğu anlamına gelmez. Örneğin sahte üreticiler veya korsan ithalatçılar aynı barkod numarasını kullanıp ÜTS kaydı gerçekleştirebilirler.

ÜTS'nin asıl amacı kaydı olmayan kozmetiklerin satışını engellemek, kayıt edilen ürün içeriklerinin güvenli olduğunu onaylamak ve gerektiğinde ithalatçı ile iletişim kurmaktır.

Ürün araması yapmak için aşağıdaki linki ziyaret ediniz
https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/vatandas#/vatKozmetikUrunListele

Eğer aradığınız barkod ile ürün çıkmaz ise, muhtemelen marka yeni barkodlu üretim yapmış ve bize bunu bildirmemiştir. Bunu lütfen Korendy'e bildiriniz. Böylece Korendy en yakın zamanda yeni barkodlu ürünü ÜTS'ye kayıt edecektir. 

Alternatif olarak ÜTS de ürün ismi ile arama yapabilirsiniz. Kayıt edilen ürünlerin isimleri websitesinden biraz farklı olabilir. Bu yüzden daha yalın bir arama gerçekleştirin. 

Mesela: 
- Markayı çıkarın.
- Virgül, nokta, hacim gibi ek bilgileri çıkarın. 

Örneğin:

Korendy'deki ürün adı: Moremo - Hair Essence, Delightful Oil 150ml

Ürün büyük harf ile ve arada virgül olmadan kayıt edildiği için, sitedeki ürün adı ile arama yaparsanız arama sonucu boş çıkacaktır. Bu yüzden aşağıdaki gibi arama yaparak ürünü bulabilirsiniz.

ÜTS'deki kayıtlı ürün adı: HAIR ESSENCE DELIGHTFUL OIL

Bu sayfa size yardımcı oldu mu? Geri bildirimin için teşekkürler Geri bildiriminizi gönderirken bir sorun oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Hala yardıma ihtiyacın mı var? Bize Yaz Bize Yaz